Burayı Takip Edebilirsiniz!

2 Kasım 2016 Çarşamba

Apple iPhone 6s'te 3D Touch Hassasiyeti Nasıl Ayarlanır?


Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus’ta kullandığı muhtemelen sonraki iPhone modellerinde standartlaşacak olan ekran teknolojisi 3D Touch, dokunma sayısını azaltan günlük kullanımda oldukça işe yarayan bir özellik. Ekrana dokunma sertliğinizi algılayarak farklı seçenekler sunan bu teknolojinin ince ayarının nereden yapılacağını anlatıyoruz.
Android platformunda da karşımıza çıkan ancak uygulama desteği olmadığından mıdır bilinmez geri planda kalan Force Touch teknolojisi Apple’ın yeni iPhone’larında 3D Touch olarak karşımıza çıkıyor. 3D Touch en basit şekliyle ekrana dokunurken ne derece basınç uyguladığınızı anlayarak (üç farklı basınç hassasiyeti) farklı seçenekler sunan (içerik önizleme, hızlı eylemleri görüntüleme, açılır menülere ulaşma) bir ekran teknolojisi. Peki ekrana ne kadar basınç uyguladığımızı ayarlayabiliyor muyuz? Sonuçta her kullanıcının gücü farklı... Kimi iPhone kullanıcısı gücünü tamamıyla kontrol altına alabiliyorken, kimisinin tabiri yerinde ise elinin ayırı yok. Siz de iPhone’unuzun 3D Touch menüsüne giderek bu özelliği kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
  • 3D Touch dokunma hassasiyetini ayarlamak için Ayarlar – Genel – Erişilebilirlik yolunu izliyor ve alta inerek 3D Touch’ı buluyorsunuz.

  • 3D Touch Hassasiyeti bölümünde Hafif, Orta ve Sert seçeneği karşınıza çıkıyor. Hafif seçeneğine getirirseniz ekran oldukça duyarlı hale geliyor. Orta seçeneği varsayılan olarak geliyor. Diğer seçeneği söylemeye gerek yok sanırım.

  • 3D Touch hassassiyetini ayarladıktan sonra hemen altında bulunan hassasiyet testinden ayarınızı kaydetmeden önizlemesini yapabiliyorsunuz.
  • Bu arada iPhone 6s’in öne çıkan özelliklerinden 3D Touch’ı kullanmamayı tercih eder misiniz bilmiyorum ama aynı ekranda 3D Touch’ın yanındaki butona dokunarak devre dışı bırakabiliyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Son Eklenenler

recentposts

Rastgele Eklenenler

randomposts