Burayı Takip Edebilirsiniz!

2 Kasım 2016 Çarşamba

Android Ekran Videosu Çekebileceğiniz Uygulamalar

Rootsuz, Android 5.0 İşletim Sisteminden Düşük Versiyonlara Sahip Android Cihazlarda Ekran Videosu Kaydı


Eğer Android 5.0 işletim sistemine sahip değilseniz ve Android akıllı telefon veya tabletinizde modifiye edilmiş bir işletim sistemi kullanmıyorsanız iki farklı ekran kayıt çözümü kullanabilirsiniz.
Bu yöntemler temelde benzer yöntemler olsa da uygulama biçimleri biraz farklı. Android ekran videosu çekme rootsuz olarak nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu sorunuzu cevaplayalım, bu işlemi bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem ile Androidcihazınızdaki görüntü bilgisayarınıza aktarılıyor ve sonrasında bilgisayarınız üzerinden kaydediliyor.
Rootsuz video kayıt işlemi için ilk seçeneğiniz bu iş için özel olarak geliştirilmiş uygulamalar. Mobizenve LiteCam yazılımları bu iş için kullanabileceğiniz uygulamalar.
Mobizen ile ekran videosu kaydetmek için Mobizen uygulamasını Android cihazınıza yüklüyorsunuz, Mobizen'in masaüstü programını da bilgisayarınıza yükledikten sonra uygulama ve programı Android cihazınızı bilgisayarınıza USB kablosu, WiFi bağlantısı veya 3G bağlantısı üzerinden bilgisayarınıza bağladıktan sonra eşleştiriyorsunuz. Sonrasında bilgisayarınızdan Android cihazınızdaki görüntüyü kaydetmeye veya ekran görüntüsü almaya başlayabilirsiniz. Mobizen uygulamasını ve masaüstü yazılımını bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

Litecam Android uygulaması da Mobizen'e benzer bir mantıkla çalışmakta. Yine bilgisayarınıza ve Android cihazınıza LiteCam yazılımlarını yüklüyorsunuz ve eşleştirme yapıyorsunuz. Sonrasında bilgisayarınız üzerinden ekran kaydına başlayabilirsiniz. LiteCam herhangi bir süre kısıtlamasına sahip olmasa da kaydedilen videolar üzerine LiteCam logosunu eklemekte. Yazılımın tam sürümünü satın alarak bu logoyu kaldırabiliyorsunuz. Bilgisayarlarınızda kullanacağınız Litecam programını ve Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz Litecam uygulamasını bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

Rootuz Android ekran videosu kaydı için 2. seçeneğiniz ise Android cihazınızın ekran görüntüsünü bilgisayara yansıtmak ve sonrasında standart bir ekran kayıt programı kullanarak ekrandaki görüntüyü kaydetmek. Android cihazınızın ekran görüntüsünü bilgisayara aktarabilmeniz için genelde telefon veya tablet üreticileri bu iş için kullanılabilecek uygulamaları telefon veya tabletinizin içine dahil edebiliyor. Bu uygulamalarda görüntüyü bilgisayarınıza aktardıktan sonra Hypercam benzeri bir yazılım kullanabilir ve bilgisayarınıza aktarılan ekran görüntüsünü kaydedebilirsiniz. Hypercam'i bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:


Android 5.0 ve Üst Versiyonlarına Sahip Android Cihazlarda Ekran Videosu Çekme

Android 5.0 ve üst versiyonlarına sahip olan mobil cihazlarda ekran videosu çekme işinin diğer yöntemlere göre nispeten daha basit olduğu söylenebilir. Bunun nedeni ise Google'ın Android 5.0 ile birlikte Android cihazlarda dahili video kaydetme işlemlerine izin vermiş olması. Daha önceki versiyonlarda Android cihazımızı kullanırken video kaydedemiyorduk. Android 5.0'da ise uygun bir ekran videosu çekme uygulaması indirdikten sonra bu işi kolayca yapabilirsiniz. AZ Screen Recorderbu amaçla kesinlikle denemenizi tavsiye ettiğimiz bir ekran kayıt uygulaması. Basit bir kullanıma sahip olan AZ Screen Recorder  Android cihazınızda ne yapıyorsanız kaydedebiliyor. Uygulama mikrofondan sizin sesinizi de kaydedebilmekte. Bu sayede anlatım yaptığınız oyun videoları veya sunum videoları kaydedebilirsiniz. AZ Screen Recorder tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir uygulama:


Kamcord - Game Screen Recorder, yapı olarak AZ Screen Recorder'a çok benzeyen bir uygulama. Fakat bu uygulamanın tek eksiği kaydettiği videoları Android cihazınızda depolamaması ve sadece kendi internet sitesinde paylaşmanıza izin vermesi. Eğer AZ Screen Recorder Android cihazınızda çalışmadıysa bu bağlantıyı kullanarak Kamcord - Game Screen Recorder'ı indirebilirsiniz: 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Son Eklenenler

recentposts

Rastgele Eklenenler

randomposts