Burayı Takip Edebilirsiniz!

5 Aralık 2016 Pazartesi

ZyXEL P-1302 Kablosuz Modem İnternet bağlantı Çözüm ( Resimli Anlatım )




Merhabalar Arkadaşlar 

Dünya genelinde TR-069 üzerinden yaşanılan siber saldırı sebebiyle son birkaç gündür marka bağımsız bazı modemlerde arayüze erişememe ve internete bağlanamama gibi bir çok sorun yaşanmakta ve bir çok kullanıcı bu durumda oldukça şikayet etmekte internet kullanıcıları bu sorun yüzünden sıkıntı yaşayıp buna bir çözüm yolu aramakta bu konumuzda buna yardımcı olmaya çalışacağım .

Bu konu üzerine ZyXEL hemen bir bildiri yayınlayıp hangi model modemlerinde sıkıntı olduğunu bildirip sorunun neden kaynaklandığını ve çözümünü hemen modem kullanıcılarına iletti.

ZyXEL ' in kullanıcılarına ilettiği mesaj ;

Sorun

Dünya genelinde TR-069 üzerinden yaşanılan siber saldırı sebebiyle marka bağımsız, RT63365 ve MT7505 çipsetli SDK #7.3.37.6 ve #7.3.119.1 v002 yazılımına sahip modemler saldırıya uğramaktadır. Bu sebeple modemlerde yavaşlık, arayüze erişememe ve internete ulaşamama sorunları görülebilmektedir. Bu saldırılardan Zyxel’in P-1202T10B, P-1302T10B – P-1302T10D – P-1302T10D v2 ve P-1302T10D v3 model modemleri etkilenmektedir

Bununla beraber ZyXEL  hızlı bir şekilde bu konuya bir çözüm getirerek Yeni Yazılım paketlerini yayınladı. Bu paketlere burdan ulaşabilirsiniz.

ModelÇözüm mevcutFirmware yazılımıYazılım Yükleme AracıYazılım yükleme DokümanıFirmware Upgrade Procedure
P-1202T10BŞimdiindirindirindirindir
P-1302T10BŞimdiindirindirindirindir
P-1302T10DŞimdiindirindirindirindir
P-1302T10D v2Şimdiindirindirindirindir
P-1302T10D v3Şimdiindirindirindir

Peki bu yazılımları hızlı bir şekilde nasıl modemlerimizi güncelliyebiliriz onu anlatayım


  • Öncelikle Modemimizin arkadasındaki DSL kablosunu çıkarıyoruz.



  • Daha sonra modemimizin Açma Tuşuna basarak Modemimizi açıyoruz.

  • Modemimizin arkasında bulunan küçük deliğe sivri bir şey yardımıyla 15 Saniye kadar basılı tutatarak modemimizi resetliyoruz.

  • Reset işleminide yaptıktan sonra yukarda belirtilen hangi modemin modelini kulanıyor iseniz yukarda verdiğim linklerden Güncel Firmwareini indirip boş bir internet sayfası açıp 192.168.1.1 adresini yazıyorsunuz.





  • Karşınıza açılan sayfada Kullanıcı Adı : Admin Şifre: 1234 diyerek giriş yaptıktan sonra karşınıza açılan sayfadan Bakım kısmandan Firmware Upgrade kısmına giriyoruz.



  • Bu sayfadan Gözat kısmından bilgisayarınıza indirdiğiniz güncel firmware dosyasını bulup seçiyorsunuz.


  • Seçtikten sonra alt taraftaki UPLOAD butonuna basarak modemimizin yeni yazılımının güncellenmesini bekliyoruz.



  • Modemimiz kendine gelip güncellendikten sonra modemimizin arkasındaki RESET deliğine tekrardan sivri bir cisimle 10 saniye kadar basarak modemimizi güncelliyoruz.
  • Tekrar resetledikten sonra 192.168.1.1 adresine tekrardan bağlanarak Firmware Upgrade kısmından Modeminizin güncel versiyonunu kontrol edebilirsiniz.Versiyon kısmında yazan yazının sonundaki yazılarda 6 rakamı var ise modeminiz en son güncel yazılım işlemini tamamlamış bulunmaktadır.
  • Bu işlemler bittikten sonra tekrardan modeminizin internet kurulum işlemlerini yaparak kulanıma başlayabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yaşadığınız sorunları bu konu başlığı altında yorum yaparsanız burdan yardımcı olmaya çalışabilirim.

Not: Son edindiğim bilgiye göre bu sorunun çözüme Türk Telekom tarafından ulaşılmıştır. Bu portlara ulaşım engellemiş tekrardan çözüm sağlanmıştır.
Yalnız siz genede bu sorunları yaşıyor iseniz anlattığım işlemleri modeminize uygulayarak çözüm sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Son Eklenenler

recentposts

Rastgele Eklenenler

randomposts