Burayı Takip Edebilirsiniz!

23 Ekim 2016 Pazar

Samsung Note 6 Nasıl Format Atılır

Daha önceden windows işletim sistemlerinde olduğu gibi yeni nesil işletim sistemleride de yani Android işletim sistemilerinde de bazı zamanlarda kasılmalar ve yavaşlamalar olmaktadır.Bunlar genel olarak ise zararlı dosyalardan yada cihaza yaptığımız yüklemelerden meydana gelmektedir.Bu tarz sorunlarda ise windows işletim sistemlerinde olduğu gibi Android işletim sistemlerinde tamamen sıfırlama yada format atma gibi yöntemler uygulanarak cihaz hızlandırılabilir ve kullanılmaya devam edilebilir.Peki Android bir cihazınız varsa nasıl hızlandırabilirsiniz yada yavaşlarsa neler yapılabilir.
Yeni bir Android cihaz aldığınız zaman ilk yapmanız gereken işlemlerden birisi hızlandırma uygulamaları yüklemek olabilir.Tabi bu uygulamlarda bir yere kadar diyebiliriz.Bu gibi durumlarda ise cihazı sıfırlamak gerekebilir.Sıfırlama yada format atma sonrasında ise cihaz ilk günkü gibi gibi çalışacak ve daha hızlı olacaktır.


Diğer bir durum ise en çok yaşanan durumlardan biriside cihaza eklenen ekran şifresi yada desen şifresinin hatalı girilmesi veya unutulmasından kaynaklanan bir durumdur.Bu durumdan sonra ise yapacak tek işlem kalacaktır ve cihazın tekrardan sıfırlanması ve cihazda bulunan tüm bilgilerin silinmesi olacaktır.
Format Atma işlemi nasıl yapılır onu görelim..
1-Telefonunuzu kapatınız.
2-Sesi yükseltme + Home tuşuna basılı tutunuz ve Power tuşuna basını cihazınızı açınız
3-Ekranda Samsung Logosu geldiğinde ise tüm tuşları bırakınız
4-Ekrana Recovery kurtarma ekranı gelecektir.Ses tuşları ile ekrandan Wipe Data-Factory Reset ekranını seçiniz ve Power Tuşu ile onaylayınız.
5-Gelen ekrandan ise Yes bölümüne geliniz ve sonra olarak Reboot System Now dedikten sonra işlem tamamlanır..
Bu işlemden sonra yapmanız gereken daha önce girdiğiniz Google kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru bir şekilde girmek olmalıdır.
Burada dikkat etmeniz gereken diğer eğer işletim sisteminiz Android 6.0 ve sonrası ise format sonrası aynı hesabınızı girmeniz gerekmektedir.Eğer girmezseniz cihaz kilitlencektir ve sıfırlama için farklı yöntemler denemeniz gerekecektir.
Not : Bu işlem öncesinden eğer mümkünse cihazda bulunan bilgilerinizin bir yedeğiniz isterse kopyala yapıştır ile istersenizde Samsung Kies programı ile yedeklemeyi unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Son Eklenenler

recentposts

Rastgele Eklenenler

randomposts