Burayı Takip Edebilirsiniz!

6 Aralık 2016 Salı

Siber Saldırı Nedir ? Nasıl Yapılır ? Korunma Yöntemleri



Merhabalar bu yazımda size Siber Saldırı Nedir ? Nasıl Yapılır ?  ve bunlardan ne şekilde korunabiliriz onlarla ilgili bilgiler vereceğim..

Öncelikle Siber Saldırı Nedir?


Bilgisayar ve internet alanında uzmanlaşmış  hacker diye tabir edilen hack veya hacker gruplarının banka, polis, Jandarma, devlet, şahıs, firma vb. sitelere veya bilgisayarlara zarar vermek amacı ile yaptıkları saldırıya Siber Saldırı denir. Bu saldırılar neticesinde bilgisayara yada sitelere solucanlar, trojenler sokarak yada açıklar aranıp bulunarak bilgiler ele geçirilebilir veya var olan bilgiler yok edilebili.Bazen ülkeleler/şahıslar vb. birbirleri ile Siber Savaş içine girebilir, kısacası siber saldırılar güce göre değişir sadece bilgi silmek yada bilgi ele geçirmekle kalmayıp bazen can alan/yakan siber saldırıar yapılabilir. Ülkeleler/şahıslar vb. arası açılan bir siber savaşta örneğin bir arabayı yollan çıkarma, telefon dinleme/patlatma gibi büyük hasarlarda ortaya çıkabilir, ortaya çıkması istenilen hasarın meydana gelmesi saldırıyı yapan kişi/kişilerin uzmanlığına bağlıdır.
Günümüzde yaygınlaşan internet kullanımıyla birlikte siber saldırı, bir diğer deyişle sanal saldırı olayları da artmaktadır. Cep telefonu, sosyal medya ve iletişim ortamları, web siteleri, online oyunlar, elektronik posta aracılığıyla bir kişi veya bir grup tarafından başka bir bireyi karalayıcı, küçük düşürücü yayın ve duyurular yapılarak kişilik haklarına saldırılması siber(sanal)saldırıdır.
Bilinçli bir şekilde uygulanan bu saldırıda kişi; taciz, tehdit ve şantaj gibi durumlarla karşı karşıyadır.

Siber saldırı iki şekilde olur.
İlkinde kişilerin şifreleri ele geçirilir, web sitelerine yönelik saldırılar düzenlenir, virüs taşıyan mesajlar ve spam mesajlar yollanarak elektronik saldırı uygulanır.
İkincisi daha tehlikeli bir saldırıdır.
Burada tamamen kişiyi aşağılamak, küçük düşürmek, onu zor durumda bırakmak için psikolojik bir saldırı uygulanır.

Peki bu Siber Saldırılar'dan ne şekilde korunabiliriz?

  • İşletim sistemlerinizi güncel tutmalısınız
  • Zararlı yazılımlara olanak sağlayan USB portlarınızı devre dışı bırakın
  • Kablosuz ağlarınıza kesinlikle güçlü şifreler koyun
  • Dosya , Klasör ve sürücüleri şifreleyin
  • Tarayıcılarınızı güncel tutmaya çalışın
  • Veri erişimini denetleyen filtreler kullanın
  • Bulut depolama sitelerine erişimi kısıtlayın
  • İyi bir anti virüs edinin 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Son Eklenenler

recentposts

Rastgele Eklenenler

randomposts