Burayı Takip Edebilirsiniz!

23 Aralık 2016 Cuma

Akıllı Telefonlarımızdaki Bilgileri Telefon Hırsızlığına Karşı Nasıl Koruyabiliriz?


Akıllı telefonlar artık hayatımızın bir çok kısmında kullandığımız olmazsa olmazımız.Peki Telefonumuz çalındı bunun için ne yapabilir ? Bilgilerimizi Nasıl Koruyabiliriz ?


Akıllı telefonlarımızda artık Fotoğraf , E-Posta ve Banka bilgilerimiz kolayca Kimlik hırsızları tarafından kullanılabilir.Bu gibi durumlarda telefonumuzun güvenliğini sağlayabilmek için bir çok koruyucu önlemler mevcut.

 Bunlardan bazıları ;

  • Android Cihaz Yöneticisi
    Android Cihaz Yöneticisi, cihazınız çalındığında ya da kaybolduğunda onu çaldırabilmenizi, konumunu belirleyebilmenizi ve uzaktan kilitleyebilmenizi sağlayanAndroid'de bulunan yerleşik bir özelliktir.
  • Uygulamalara Özel Şifreler
    Bu uygulamarı Google Play'den Ücretsiz olarak indirebilirsiniz.Bunlardan bazılarını Örnek olarak verecek olursak , AppLock , CM Security 
  • Parmak izi
    Android işletim sistemi olan Marshmallow’a sahipseniz satın alma, uygulamalarda oturum açma ve Android Pay için parmak izi kullanabilirsiniz. Bu özelliği etkinleştirirseniz ve telefonunuz çalınırsa, hırsız cihazınız üzerinden bir şeyler satın alamaz. Bu özelliğe erişmek için “Ayarlar” uygulamasını açın. “Kişisel” in altındaki “Güvenlik” e girip parmak izi korumasını etkinleştirin.
  • Apple ' lar için iPhone'umu Bul
    App Store’dan indirebileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Telefonunuzu kaybederseniz, başka bir cihazdan Apple ID hesabınıza giriş yapabilir ve nerede olduğunu haritadan görebilirsiniz. Telefonu yerini bulmasının yanında telefonu kilitleyebilir, hatta tamamen silebilirsiniz.
  • Telefonunuzun en son güncel yazılımını güncelleyin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Son Eklenenler

recentposts

Rastgele Eklenenler

randomposts