Nokia 6600 dönemlerinden günümüze, iki telefon arasında dosya aktarımını genellikle Bluetooth ile yapıyoruz. Dinlediğiniz müziği, çektiğiniz video ya da fotoğrafları genellikle Bluetooth ya da WhatsApp vemail uygulamalarıyla arkadaşlarımıza aktarıyoruz.
Bizim size daha hızlı, mobil internet paketinizden herhangi bir kota harcatmayan bir aktarım önerimiz var. WiFi Direct.
WiFi Direct Nedir? Nasıl kullanılır?
WiFi Direct, iki tane WiFi istemci cihazın, birbirine bağlanarak dosya transfer ağı kurması işlemidir.
İlk olarak WiFi P2P adıyla bilinen WiFi Direct, daha sonra bizim de kullandığımız Direct adıyla anılmaya başlandı.
İki WiFi destekli cihaz, WiFi Direct mekanizmasıyla birbirine bağlandığında, kablosuz bir ağ kurulmuş oluyor ve bu ağdan iki cihaz birbirine, tıpkıBluetooth'taki gibi dosya gönderebiliyor. Tek fark, Bluetooth yerine, WiFitemeli kullanılıyor.
WiFi Direct gerçekten hızlı mı?
Kablosuz iletim Teknolojileri günümüzde sürekli gelişiyor. Bu gelişim özellikle WiFi teknolojilerinde de karşımıza çıkıyor.
Günümüzde WiFi AC ve AD standartlarıyla beraber Gigabit hızlara kablosuz olarak erişebiliyoruz. Örneğin AC desteğine sahip iki cihaz arasında, yaklaşık 2 GB'lık veriyi, 1 dakika seviyesinde bir süreyle aktarabiliyorsunuz.
WiFi Direct nasıl kullanılır?
Öncelikle WiFi Direct desteği olan cihazlarınızın olması gerektiğinin altını çizelim. Her iki cihazın aynı WiFi ağına bağlı olduğundan emin olduğumuzda, WiFi ayarlarına girip, WiFi Direct ağını açmamız gerekiyor. WiFi Direct cihazınız ağda bulunacak ve birbiriyle eşleyeceksiniz. Eşleştirme bittikten sonra ise paylaşma kısmına geçiyoruz.
Daha sonra Android'de paylaşacağınız dosyanın paylaşma seçeneklerine giriyoruz. Genellikle Android Beam ve Bluetooth bağlantı seçeneklerinin olduğu alanlarda WiFi Direct seçeneğini de göreceksiniz.
WiFi Direct seçeneğini tıklayıp, paylaşıma hızlıca başlayabilirsiniz. Böylece WiFi hızında, dosya aktarımınız gerçekleşecektir.
WiFi Direct, Windows 8.1 ve windows 10 tarafından da destekleniyor. Fakat üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Bu ihtiyaç bazıAndroid modellerinde de geçerli.
3. parti uygulama konusunda da Feem adlı uygulamayı öneriyoruz. O uygulamayı da buradan indirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder